Spoznajte ľahko udržiavateľné a dlhotrvácne materiály modernej kuchyne

Spoznajte ľahko udržiavateľné a dlhotrvácne materiály modernej kuchyne

Pri zariaďovaní kuchyne je dôležité vybrať také materiály, ktoré sú nielen esteticky príťažlivé, ale aj praktické a odolné. Kuchyňa je miesto, kde sa denne varí, pečie a kde sa často pri rozhovore a dobrom jedle stretáva celá rodina, preto by mala byť funkčná a ľahko udržiavateľná. Ktoré materiály sú ideálne pre kuchyne, a to najmä z hľadiska ich údržby a trvanlivosti?

Elegantná nehrdzavejúca oceľ

Nehrdzavejúca oceľ je klasický materiál, ktorý sa často objavuje v profesionálnych kuchyniach. Je odolná voči korózii, škvrnám a teplu, preto často pokrýva kuchynské spotrebiče, drezy a pracovné dosky. Povrch stačí pravidelne utierať vlhkou handrou a jemným čistiacim prostriedkom. Nehrdzavejúca oceľ je neporézna, čo znamená, že sa v nej neusadzujú baktérie a nečistoty. Je mimoriadne odolná voči opotrebovaniu, a preto aj vďaka nej kuchyne získavajú dlhú životnosť.

Kremenec všetkých farieb

Kremenec je kompozitný materiál, ktorý predstavuje kombináciu prírodného kremeňa a polymérov. Je populárny pre svoje estetické vlastnosti a vynikajúcu odolnosť. Kremenec je mimoriadne tvrdý a odolný voči vysokým teplotám. Poteší vás aj jeho jednoduchá údržba. Stačí ho čistiť mydlovou vodou a mäkkou handrou, bez potreby využitia špeciálnych čistiacich prostriedkov. V prípade kremenca máte na výber veľké množstvo dizajnových prevedení, ktoré sa hodia do každého interiéru.

Obľúbený laminát

Laminát je cenovo dostupný materiál, ktorý je ľahko udržiavateľný a odolný voči poškriabaniu. Používa sa na výrobu pracovných dosiek a kuchynských skriniek. Laminátové povrchy sú neporézne a odolné voči škvrnám a vlhkosti. Povrch stačí utrieť vlhkou handrou s bežným čistiacim prostriedkom. Laminát je dostupný v širokej škále farieb a vzorov, vrátane imitácií dreva a kameňa.

Klasické keramické dlaždice

Keramické dlaždice sú populárnym materiálom na podlahy a steny kuchyne. Sú trvanlivé a ľahko sa čistia. Keramické dlaždice sú vodoodolné a mimoriadne odolné voči opotrebovaniu, a tak vydržia mnoho rokov. Dlaždice sú dostupné v rôznych farbách, tvaroch a vzoroch, preto pri zariaďovaní kuchyne môžete popustiť uzdu svojej fantázii.

Naoko obyčajné drevo

Drevo je nadčasový materiál, ktorý prináša do kuchyne teplo a prirodzenú krásu. Vhodné je najmä na kuchynské skrinky a podlahy. Drevo dodáva kuchyni prírodný a útulný vzhľad. Dá sa ľahko opraviť a zrenovovať, čo predlžuje jeho životnosť. Pri správnej starostlivosti môže drevo vydržať veľmi dlho, a tak sa roky môžete tešiť z romantickej kuchyne.

Nadčasové tvrdené sklo

Bezpečnostné sklo, alebo tvrdené sklo, sa stáva čoraz populárnejším materiálom moderných kuchýň. Využíva sa najmä ako zástena alebo povrch pracovnej dosky. Tvrdené sklo je odolné voči vysokým teplotám a mechanickým poškodeniam. Sklenené povrchy sú hladké a neporézne a jednoducho sa čistia. Keďže sklo je odolné voči škvrnám a baktériám, ide o veľmi hygienický materiál. Dodáva kuchyni moderný a elegantný vzhľad a je dostupné v rôznych farbách a povrchových úpravách.

Zvolením správnych materiálov môžete vytvoriť kuchyňu, ktorá bude nielen krásna, ale aj funkčná a dlhotrvácna. Vyberte si z ponuky moderných kuchýň na mojnabytok.sk a tešte sa z útulného priestoru pre vašu rodinu.