Eliptické trenažéry - 5 dôvodov, prečo ich potrebujete aj vy

Eliptické trenažéry - 5 dôvodov, prečo ich potrebujete aj vy

Byť fit a udržiavať telo vo forme nie je len módny trend, je to spôsob, ako si chrániť to najcennejšie, čo máme - zdravie. Nie je preto na škodu zahrnúť do každodennej rutiny pravidelné cvičenie a eliptický trenažér vám dokáže urobiť naozaj skvelú službu.

V tomto článku sa preto zameriame na to, prečo je dobré mať doma eliptický trenažér a ako jeho potenciál využiť na maximum.

Eliptický trenažér je všestranný

Chceli by ste mať doma stroj, ktorý precvičí rôzne svalové skupiny a môžete si ho prispôsobiť individuálnym potrebám? Odporúčame vám vybrať si jeden tu: https://hop-sport.sk/elipticke-trenazery/ a pustiť sa do cvičenia. Ľahko s ním zacielite na vybranú skupinu svalov: ak túžite poriadne precvičiť nohy, môžete šliapať dopredu, ale aj dozadu. Jadro a brucho vyformujete, ak sa nebudete držať …… a okrem toho máte možnosť si prispôsobiť sklon trenažéra podľa toho, či ste začiatočník, alebo pokročilý, takže je len na vás, aká náročnosť cvičenia vám vyhovuje. Rôzne sklony môžete využiť aj v intervalovom tréningu a budete prekvapení, aké všetky svalové skupiny eliptický trenažér dokáže do cvičenia zapojiť.

Cvičenie na trenažéri nezaťažuje vaše kĺby

Ak sa chcete z dlhodobého hľadiska vyhnúť problémom s kĺbmi, mali by ste obmedziť cvičenia, ktoré na kĺby a kosti vyvíjajú otrasy, ako je napríklad beh. Eliptický trenažér vďaka pedálom eliminuje škodlivé nárazy, kĺby nezaťažuje a nehrozia vám ani zranenia ako vyvrtnutie členku. Dbajte na správny postoj, aby ste cvičili naozaj efektívne a nehrbili sa.

Zabezpečia vám kvalitné kardio

Na jednej strane nenamáhajú kĺby, no srdce vám rozbúchajú slušne, dokonca viac ako bežecký pás alebo bicykel. Ak chcete posilniť nielen srdce, ale aj pľúca a predchádzať mnohým nepríjemným civilizačným chorobám, zvýšiť hustotu kostí, odbúrať stres alebo sa lepšie vyspať, nastavte si sklon na eliptickom trenažéri a poriadne sa do toho oprite. Za relatívne krátku dobu môžete vidieť prvé výsledky, ktoré vás určite motivujú.

Zlepšíte si rovnováhu, mobilitu a pevnosť kostí

Cvičenie na eliptickom trenažéri má priaznivý efekt na vaše kosti: budú zdravšie, hustejšie a pevnejšie vďaka posilňovaniu s vlastnou váhou. Eliptický trenažér odporúčajú odborníci aj po rôznych zraneniach a operáciách ako rehabilitáciu na zvýšenie mobility, keď sa potrebujete dostať do formy. Pohyb na eliptickom trenažéri napodobňuje prirodzenú chôdzu a beh a zlepšuje vašu rovnováhu bez rizika opätovných zranení.

Nezaberie veľa miesta a jednoducho sa používa

Aj napriek tomu, že na trenažéri si precvičíte celé telo, nie je náročný na priestor. Je to naozaj multifunkčný stroj, ktorý môžete mať uskladnený napríklad v spálni, v pivnici alebo hocikde inde v byte, kde máte kúsok voľného miesta.

Cvičenie na eliptickom trenažéri zvládne naozaj každý. Stačí naň vystúpiť a doslova len stlačiť štart, a môžete začať. Niektoré modely majú prednastavené rôzne programy, ktoré môžete využívať, alebo si môžete intenzitu a náročnosť cvičenia jednoducho prispôsobiť svojim potrebám stlačením pár tlačidiel.

Pri nákupe vybavenia pre domáce fitness centrum určite navštívte Hop-Sport a z pohodlia domova si vyberte všetko, po čom túžite.